Teaching

Teachings op Texel – een apart stukje Nederland

Er zijn van die plekken waar ik me direct thuis voel. Herken jij dat zelf ook? Het is niet zo verwonderlijk dat dit altijd krachtplekken zijn. Hier wordt de energie net even anders ervaren door de aanwezigheid van bijvoorbeeld leylijnen die de meridianen van onze aarde zijn. Ook kun je vaak de energie van een natuurlijke vortex waarnemen met haar kosmische input. 

Één van die plekken die in mijn hart woont, is ons eigen eiland Texel. In al haar heerlijke wervelingen van energieën blijft het een zaligheid jezelf te laven en je op te laden. In al die jaren is er inmiddels veel veranderd op Texel. Zo zijn er diverse prachtige nieuwe natuurgebieden ontwikkeld. Mede daardoor zijn er inmiddels meer mensen die dit stukje Nederland ontdekt hebben en is het er een stuk drukker geworden. Dat begint al op de boot, maar naarmate we de overtocht achter ons hebben gelaten, we het uiterste puntje in het noorden nabij de Cocksdorp naderen, wordt het aanzienlijk rustiger.

In het uiterste noorden van Texel, op een vakantiepark gelegen in de duinen, organiseer ik al meer dan 18 jaar Teachings en themaweekenden. Inmiddels vinden die plaats in ruim opgezette luxe huizen, zodat de leefomgeving waarin we verblijven nog beter de evenementen faciliteert. Zoals het een eiland betaamd is het een stukje land apart waarbij je een gevoel van ontkoppeling werkelijk kunt ervaren. Dit begint al zodra je op de veerboot staat en het vasteland letterlijk uit je gezichtsveld ziet verdwijnen.  Het is bijzonder dat alles waar jij je op het vaste land mee bezig hield er nu niet meer toe doet, alsof het van je afglijdt. De wind haalt daarbij de laatste muizenissen uit je hoofd, terwijl de acrobatische toeren van de meeuwen je doen verbazen. Wanneer de contouren van het eiland Texel steeds duidelijker worden voel je: deze plek wordt de komende dagen mijn thuis!

duin Texel

Je geest kan met verlof

Iedere Teaching wordt door de deelnemers als een soort van mini vakantie ervaren. Je geest mag zogezegd een aantal dagen met verlof en je hart en ziel ontvangen hun zo broodnodige kosmische voeding. De retraites zijn ongekende ontmoetingen met jezelf en met je goddelijk Zelf.

Er ontstaan nieuwe besluiten en diepere waarheden die volop de aandacht krijgen. Ze mogen zich verankeren binnen je systeem tijdens meditaties, stiltewandelingen en in momenten van totale ontspanning in bijvoorbeeld de sauna of bij de haard.
En wat dat toch is met een eiland? Vanwaar haar aantrekkingskracht? Naar mijn gevoel is het alles bij elkaar, wat deze plek zo bijzonder maakt, zo uitnodigend.

error: oeps