Teaching Vrije Geest 3 juni

Teaching Vrije Geest 3 juni

Wanneer ik vraag ‘wat is vrijheid voor jou?’, dan zijn er verschillende antwoorden mogelijk. Maar wat nu als het niet gaat om antwoorden. Omdat je al vrij bent! Het is je natuurlijke staat. 

Hoe komt het dan dat je dit niet zo ervaart? Heel eenvoudig: je denkt van alles te zijn wat je in werkelijk niet bent. Ik ben moe, ik ben ziek, ik ben overspannen, ik ben op vakantie, ik ben moeder, ik ben accountmanager. Dit zijn allemaal identificaties van wat je denkt te zijn. Maar wie is er moe, ziek, overspannen, moeder, accountmanager? Ben jij je lichaam? Ben jij een emotie, een rol of een situatie?

Wanneer dat zo zou zijn, wie was er dan voor je geboorte of wie blijft bestaan nadat jij dit leven vaarwel zegt? Wie is het waarmee jij vanuit de Stilte contact hebt? 

Vrij zijn van elke beperking is mijn geboorterecht

Identificatie

De Teaching ‘Vrije Geest’ kent als uitgangspunt:  vrij worden van iedere identificatie op het fysieke, het mentale en het emotionele vlak. Je wordt  ongetwijfeld uitgedaagd en je brein zal zeker in verwarring raken, gewend als het is om te denken vanuit conditioneringen om alles los te laten wat het denkt te zijn.

Je geboorte

De eerste vergissing van identificatie vindt in je leven al redelijk vroeg plaats. Het moment dat jij als baby naar je voeten grijpt en beseft: ‘he, dat zijn mijn voeten’, wordt door de geest vertaald als ‘dit ben ik, ik ben mijn voeten’.

Hierna wordt de identificatie sterker en sterker. 

Je bent je lichaam, je persoonlijkheid, je gedachten, je emoties, je situaties en je omstandigheden. 

Kortom je maakt jezelf een product van het verleden, gebonden aan van alles wat zich blijft aandienen. Terwijl er diep van binnen ’iets’ knaagt, je vaak helemaal niet iets wilt zijn omdat het voelt als een ballast of een te zware opdracht. Het maakt je ongelukkig, je voelt je geketend, een slachtoffer.

Deze Teaching maakt daar een einde aan. De effectiefste manier daarbij is persoonlijk ervaren welke identificatie jij gewoontegetrouw of automatisch in dit leven hebt aangenomen. En wat het met je doet en of je dit vanuit je hart wenst. Ook ga jij je beseffen hoe snel jij je iets toe-eigent, wat je in werkelijkheid niet bent en wat beslist niet bij je hoort.

Vrijheid is jezelf kennen

Vrij in de geest betekent onafhankelijk zijn van welke toestand dan ook. Je eigent je niets (meer) toe, omdat je weet dit ben niet Ik. Het is er, maar ik ben het niet. 

Deze bewustwording is de eerste, zeer belangrijke fase in zelfkennis en leidt uiteindelijk tot diepe inzichten. Je gaat je beseffen wie het is die door je ogen kijkt, die luistert, praat of tot actie overgaat.  Je geest wordt helder, je hart gevuld van onvoorwaardelijke liefde en gerechtigheid.

De eerste glimp die je ervaart vrij en ongebonden te zijn, zal een onuitwisbare indruk achterlaten, die je nooit meer vergeet. De ervaring uit te stijgen boven het menselijk gedrag is dé stimulans en ommekeer in dit leven naar werkelijke vrijheid en dat vanuit verbinding met het eeuwige Zelf.

Programma

3 juni 11.00 - 17.00 uur (uitloop mogelijk naar 17.30)

Wil jij je bewust worden van alle identificaties die je maakt en leren dat om te buigen om vanuit je authentieke zelf te leven?

Meld je dan aan.

Datum: zaterdag 3 juni*
Tijd: 11.00 – 17.00 uur (uitloop mogelijk naar 17.30)
Locatie: Holistisch Centrum Lelystad, Kolkweg 20-36, 8243 PN Lelystad

Investering: € 95,00 inclusief, thee, koffie, gefilterd water en iets lekkers.

*deze teaching gaat door bij minimaal 5 deelnemers

Meld je aan via deze link

Heb je vragen? Stuur me een mail of bericht via de contactpagina.
Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk antwoord.

error: oeps