Sterven en dan?

Sterven en dan?

Hoe je overlijdt, dat weet je (gelukkig) niet vooraf. Dat het moment ooit gaat komen, dat weten we allemaal. We staan er liever niet bij stil. “Wordt het een traumatische of een zachte dood? Vertrek ik vroegtijdig of in overeenstemming met mijn uiteindelijke houdbaarheidsdatum?”. Het feit blijft: ooit verlaat je deze planeet.

Wordt er bij ons in het Westen maar bitter weinig aandacht geschonken aan het belang van harmonisch sterven, in het Oosten is deze fase zelfs belangrijker dan de geboorte. De Tibetanen noemen de overgang naar de andere werelden de belangrijkste fase van een ziel. Hoe haar reis verloopt of ze verdwaalt of haar ‘thuiswereld’ bereikt, wordt bepaald door je gedrag en gemoedstoestand tijdens het sterven.

Juist het hele proces wat eraan vooraf gaat en erna komt, is van grote invloed op je volgende incarnatie. Zou het daarom niet jammer zijn op het moment van ontkoppeling van de Levenskracht overmand te raken door lagere emoties, te verdwalen of te worden vastgehouden? De Teaching Sterven biedt zichtbaarheid voor wat betreft de kansen en valkuilen en laat ervaren dat iedereen zich goed kan voorbereiden.

Nu al de regie houden over jouw sterven is onmogelijk. Je kunt wel alvast kennis vergaren, zodat je niet overgeleverd bent aan allerlei lichamelijke sensaties, lagere emoties of “onjuiste beslissingen” neemt die de overgang van je ziel verstoren. Kennis is wijsheid, daarom is het in eerste instantie belangrijk je nu al bewust te worden: leef ik mijn leven vanuit angst, verdriet, teleurstelling en/of onafgemaakte zaken?

De Teaching geeft informatie over: hoe versterft een fysiek lichaam? Legt jou (ethische) vraagstukken voor zoals donorschap, begraven, cremeren, resomeren of het lichaam aan de wetenschap schenken. Het daagt je uit na te gaan denken: hoe en waar wens ik te sterven. Deze Teaching is ontwikkeld vanuit eigen wijsheid en bijna- doodervaringen, kennis uit het Tibetaans Dodenboek en de esoterische filosofie.

Na deze Teaching is er een vervolg, gericht op de begeleiding, al dan niet op afstand, van een stervende. We bekijken sterven vanuit een natuurlijke dood, euthanasie, moord, zelfdoding, gehechtheid en door een ongeluk. Daarbij worden je handreikingen gegeven hoe en tot wanneer een gestorvene begeleid dient te worden. Aan het einde van beide Teachings zul je een bredere kijk en meer kennis hebben over diverse aspecten van sterven, en dus ook over het leven.

Sterven en dan?
20 november 2021 10.30 - 17:00

De dood hoort bij het leven, maar wat weet jij over het hele stervensproces, de overgang en de reis van de ziel? 

Locatie: Praktijk Beker, Lelystad
Tijd: 10.30 – 17.00 uur
Investering: € 85,00 inclusief thee, koffie en iets lekkers

Wil je nóg meer uit jezelf halen?
Kies dan voor de combinatie optie.
Investering: € 145,00 voor bovenvermelde dag én opvolging met 
2 persoonlijke telefonische consulten à 30 minuten.

Meld je nu aan via deze link

Benieuwd waar, wanneer en waar aan jij kunt deelnemen?

Neem een kijkje op mijn Programma voor data, tijden en andere activiteiten.

Heb je vragen? Stuur me een mail of bericht via de contactpagina.
Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk antwoord.

Heb je vragen of iets op te merken?
Laat het mij weten per mail of via de contactpagina.

error: oeps