Retraite Texel

Retraite Texel

We kennen allemaal momenten waarin er nauwelijks gedachten zijn. Maar we kennen ook en misschien wel meer dan ons lief is, momenten van grote drukte in ons hoofd. Gedachten niet kunnen stopzetten lijkt vaak een dagelijkse worsteling. Hoe pak je dit aan? Hoe train je een onbeheerste geest? En wanneer je wel in staat bent innerlijke stilte te vinden, hoe kan jij hierin je geest naar een dieper, goddelijk niveau brengen?
Misschien ben je verrast wat de aanpak betreft. Want wat nu als gedachten de ruimte krijgen? Ze niet worden onderdrukt, maar juist worden toegelaten?

Meditatie - Reflectie - Bezinning

Deze dagen geef jij jezelf de toestemming je bewust te worden waar jouw geest zich op richt. Ongeacht of deze gedachten oké voor je zijn, jij je erin verliest, ze zogenaamd nutteloos of verwarrend zijn. Deze belangrijke bewustwording schept ruimte voor keuzes, omdat jij kunt bepalen welke richting je gedachten krijgen.

Het uitgangspunt tijdens deze retraite is het moment van Nu, het heden. Dat is immers het enige wat er is. Je verleden ligt achter je en eventuele toekomsten zijn nog niet ingevuld.
Vanuit die focus observeer jij telkens je gedachten. Deze manier van gedachten volgen kan een klus lijken, omdat je niet gewend bent te observeren. Toch zal je gaan ervaren dat je dit ‘omdenken’ snel onder de knie krijgt.

Zelfreflectie

De zin van deze manier van observeren, betekent dat jij de mogelijkheid creëert voor zelfreflectie. En dit heeft tot gevolg dat jij jezelf op dieper niveau leert kennen. Daarom kijk je ‘achter het moment’.
Want wat zit er achter deze hogere of lagere gedachtestroom? Uit welke bron zijn ze ontstaan? Welke gevoelens gaan erin schuil? Welk gedrag hoort hierbij?
Is er bewustwording hoe de natuurlijke verbinding tussen het hart en ziel versterkt kan worden?

Stilte

Een retraite betekent stilte. Daarom wordt er deze dagen zo min mogelijk gesproken. Dit kan als natuurlijk en bevrijdend worden ervaren, of als een uitdaging en in het begin misschien als een beetje onwennig.
De kracht van stilte is dat je teruggeworpen wordt op jezelf. Er is geen externe afleiding meer om aan welke gedachte dan ook te ontsnappen. Alles wordt innerlijk gezien, gehoord en gevoeld, zonder oordeel, ongeacht of het nu hogere of lagere frequenties zijn.

‘Achter het moment van nu’ spiegelt gedachten. En vroeg of laat zullen er daarbij verschuivingen optreden binnen je geest. Het trillingsniveau verhoogt je geest, kalmeert en het is het hart dat vastberaden en liefdevol jou haar koers laat zien.

Programma

17 februari 16:30 uur tot en met 20 februari 10.30 uur

Om ruimte te geven aan het moment en de dynamiek binnen de groep is er geen vast omkaderd programma. Wat je kan verwachten zijn Vipassana meditaties, contemplaties en chanten. De puurheid en de stilte van dit eiland nodigen je tijdens stiltewandelingen en meditaties uit in overgave te zijn. Uiteraard wordt er vegetarisch/veganistisch gekookt.

Wil je meer weten over het verblijf op Texel? Lees dan hier mijn blog.

Vertragen in tempo, in bijna stilte, dat biedt jou de retraite ‘Achter het moment van nu’.

Locatie: Texel Investering: € 330,00
Inclusief: 3 overnachtingen, volpension, inclusief lakenpakket en toeristenbelasting
Exclusief: vervoer en de overvaart

Gun jij jezelf dit moment? Meld je dan aan via deze link

Heb je vragen? Stuur me een mail of bericht via de contactpagina.
Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk antwoord.

error: oeps